Lovorov list se u staroj Grčkoj smatrao simbolom pobjede i uspjeha u poslu. Vijence od ovih zelenih listova nosili su pobjednici u različitim bitkama i sportskim takmičenjima.
Lovorov list se hiljadama godina unazad smatra svijetom biljkom. Odličan je dodatak jelima, daje hrani specifičnu aromu i činije ukusnijom, pomaže kod mučnine i regulisanja šećera u krvi, a čaj od lovorovog lista umiruje kašalj. Lovorov list može i odjeći koju ste greškom ofarbali da vrati provobitnu boju, a postoje i brojna vjerovanja koja tvrde da ova biljka pomaže u privlačenju sreće i bogatsva u kuću. Tako se vjeruje da je lovorov list “moćan talisman” finansijskog blagostanja, te i da će na ovaj način privući novac.

Ako idete ba važan sastanak, a posebno onaj koji se tiče vaših finansija, trebalo bi da držite u ruci (ili, u najgorem slučaju, u rokovniku) mirisni lovorov list. To će vam dati samopouzdanje i doneti sreću.
Da biste uvijek imali novca u novčaniku, u njega treba staviti mali lovorov list – u tajni džep. To će privući nove novčanice.
Stavite lovorov list na mjesto na kom čuvate novac. Ovaj ritual će pomoći da se ubrza rast bogatstva.
Kada je mlad Mjesec napišite želju na listu lovora i pokušajte da ga tom prilikom ne oštetite.Stavite ovaj list na skrovito mjesto sa novcem, a kada Mjesec bude bio pun,spalite ga. Pepeo prospite napolje i očekujte da se vaši snovi uskoro ostvare.
Kad je Mjesec pun proropržite lovorov list u tiganju na blagoj vatri Da bi pojačali aromu savjetuju da se listovi lagano pokapaju maslinovim uljem. Кada sadržaj tiganja zamiriše isključite šporet i pustite da miris uđe u sve prostorije.
Izvor: Lepa&Srećna

By Admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *